Ovenschotel met spitskool en gehakt
|
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Fruit de fijngesneden ui in een beetje olijolie, voeg de américaine of het gehakt (kruiden met peper en zout) en bak dit rul.
-
Maak een aardappelpuree (hoeveelheid zoals je gewend bent).
-
Voeg het blik gehakte tomaten bij de américaine of gehakt en laat nog even doorwarmen.
-
Was en snij de spitskool in fijne reepjes.
-
Spitskool heel eventjes laten koken en daarna afgieten.
-
Het gehakt-tomatenmengsel in een ovenschotel doen, daarbovenop de spitskool (goed aanduwen) .
-
Als de aardappelpuree nog niet klaar is kan je de schotel al in een voorverwarmde oven zetten tot de puree klaar is.
-
De aardappelpuree komt als laatste laag op het gerecht.
-
Plaats even onder de grill tot het gerecht een beetje gekleurd is.
TIP: Neem wel best een redelijk grote ovenschotel , anders geraakt alles er niet goed in!
|